Help de opvang

De opvang is een stichting, en heeft zodoende geen winstoogmerk. Niet dat winst maken een mogelijkheid is… Een opvang draaiende houden kost heel veel tijd, energie en geld. Omdat Rathalla een kleine stichting is, komt ze niet in aanmerking voor subsidie, bijvoorbeeld. Zou je de opvang willen helpen? Dat kan op meerdere manieren.

Shop via onze doelshoppen-link
Wil je toevallig nog wat kopen bij online winkels zoals Bol en Zooplus? Als je dat doet via deze link, wordt een deel van je aankoopbedrag gedoneerd aan de stichting, zonder dat het jou wat kost! En nee, we kunnen niet zien wie wat gekocht heeft.

Shop met je hart
Doelshoppen Rathalla

 

Adoptie
Een optie is natuurlijk om een plaatsbaar dier of dieren te adopteren. Ik moet mijn tijd over een hoop dieren verdelen, dus ik vind het het beste als een dier naar een eigen huisje kan. Het adoptiegeld helpt ook weer mee met de kosten.

 

De adoptiekosten voor een dier bedragen:

 

  • Rat: € 12,50
  • Ritten:  € 15,00
  • Rat castraat € 40,00
  • Hamster: € 5,00  
  • Muis: € 5,00  

 

Dit om tegemoet te komen aan de kosten van de opvang (voeding, bodembedekking, dierenartsrekeningen en medicatie) en eventuele castratie.

 

Donatie
Doneren kan natuurlijk ook! Zowel in natura als in geld. Alle beetjes helpen, dus maak je vooral geen zorgen of het wel ‘genoeg’ is. Of je nu besluit om je statiegeld te doneren (0,10 euro) of gewoon 10 euro stort… het doet me gewoon goed dat mensen de opvang een warm hart toedragen! Ik ben dus sowieso overal blij mee, maar wat heb ik vooral nodig?

– Geld: het meeste gaat naar dierenartsrekeningen, en aangezien dit hard oploopt, zijn alle bijdrages meegenomen. De rekening van de opvang is: NL62 INGB 0797 0504 26 op naam van MS Koppen.
– Voer: er gaat hier gemiddeld 40kg voer per maand doorheen. Heb je voer liggen wat jouw knagertjes niet lekker vinden, of nog een restje over? De dieren hier zijn er blij mee! Voer voor konijnen en cavia’s is echter minder geschikt, omdat het veel biks bevat wat de knagertjes hier niet eten.
– Lekkers: snoepjes, groentes (al dan niet gedroogd), fruit (al dan niet gedroogd), knaagdierpopcorn, etc…
– Bodembedekking: veel kooien, dus ook veel verschonen… Stofvrije bodembedekking is dus altijd welkom! Greenmile, ecobale, back2nature, carefresh, hemperade, etc.

 

Shop
Je kan de opvang regelmatig vinden op beurzen, zoals het Rian rat event en de exoknaag. Naast dat ik het leuk vind om advies te geven en lekker met mensen bij te kleppen, is het ook de voornaamste bron van inkomsten voor de opvang.
Voornamelijk tweedehands spullen, maar soms ook nieuw spul. En de opbrengst gaat 100% naar de stichting, dus kom vooral langs.

Lieve vrienden van me maken regelmatig dingen voor de opvang die ik mag verkopen (zoals kaarten, knaagspeelgoed, etc). Heb je spulletjes die je niet (meer) gebruikt en die ik zou mogen verkopen? Graag! Wegens gebrek aan opslagruimte heb ik liever geen kooien, maar verder is alles welkom.

Pleegouder

Ik heb eigenlijk nooit aan rusthuisadoptie/metekindjes/etc gedaan, omdat ik erg opzag tegen het extra werk om de adoptanten op de hoogte te houden, en die tijd kan ik dan weer niet besteden aan het belangrijkste: de zorg voor de dieren.
Dus na wat goede tips heb ik voor een andere optie gekozen: als je wilt mag je voor een (of meerdere) rusthuisbewoners pleegouder worden voor 1 euro per maand. Dit draagt dan bij aan de kosten voor dierenarts en dergelijke. Helaas, geen VIP-behandeling in ruil hiervoor, maar ik zet wel je naam op de pagina en website als zijnde pleegouder, en als het ratje komt te overlijden laat ik het je natuurlijk ook weten.
Op deze pagina kun je de rusthuisbewoners zien. Wil je ook pleegouder worden? Stuur dan even een berichtje naar info@rathalla.nl met wie de gelukkige is/zijn.