Vakantieopvang

Zo lang het niet al te druk al is met opvangers, en ik beschikbaar ben, is het ook mogelijk om ratten hier te brengen voor als men op vakantie gaat. In principe doe ik echter geen vakantieopvang in de zomer, omdat dit de drukste periode is voor dumpingen: ik heb de ruimte in huis dan nodig voor quarantaine.

Ik vraag in ieder geval €10 borg per rat, in geval er een spoedrit naar een dierenarts nodig is. Dit geld krijg je dan ook in principe weer terug. Ik wil ook graag dat de ratten van tevoren behandeld zijn tegen parasieten. Als dat niet gebeurd is, reken ik €1,50 per rat voor antiparasiet behandeling. Verder reken ik geen extra kosten voor het geven van medicatie, tenzij ik deze tijdens het verblijf bij mijn dierenarts moet gaan halen (dan worden deze kosten doorberekend).

Verder hangt het er van af wat je wilt:

– Logies en ontbijt: ratten komen met eigen kooi, voer en bodembedekking (in principe alleen voor kort verblijf van maximaal 1 week): Per rat per dag: €1,50 

– Half pension: ratten komen met eigen kooi en bodembedekking: Ik regel voer en af en toe verse groenten: € 1,75 euro per rat, per dag

– Vol pension: ratten komen met eigen kooi, ik regel voer en bodembedekking: € 1,75 euro per rat, per dag + €2,50 per verschoning bodembedekking (ca 1x per week)

– All inclusive (alleen mogelijk met groepen tot max 4 ratten, en indien beschikbaar): ik verzorg alles (kooi, voer en bodembedekking): €3,00 per dag voor de eerste rat. Voor de tweede rat en de rest in dezelfde kooi €2,00 per dag.

Andere opties zijn natuurlijk ook bespreekbaar. Natuurlijk geldt wel dat als de ratten met hun eigen kooi komen, deze kooi groot genoeg moet zijn voor de groep, en de kooi in dusdanige staat is dat er geen ontsnappingsgevaar bestaat.